Mardin İl Müftüsü Coşkun'dan Medreseye ziyaret.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun Şakir Nuhoğlu Medresesinde eğitim gören öğrencilerle birlikte derse katılıp ders veren hocaları dinledi.

Mardin 24.09.2014 22:23:43 0
Mardin İl Müftüsü Coşkun

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun Şakir Nuhoğlu Medresesinde eğitim gören öğrencilerle birlikte derse katılıp ders veren hocaları dinledi.

Kabala mahallesinde bulunan Şakir Nuhoğlu Cami ve medresesini ziyaret eden İl Müftüsü Coşkun, Medresede dini ilimler eğitimi alan öğrencilerle birlikte, Molla Vezir Aslan’ın verdiği ders halkasına katılarak, yapılan dersi  takip etti.

Müftü coşkun ders sonrasında öğrencilere İslam’ın ilme ve Âlime verdiği önemi anlatarak, öğrencilerin derslerine daha fazla önem vermelerini istedi. Coşkun konuşmasında şunları söyledi;

“Fertlerin ve toplumların maddi manevi her alanda yükselmelerini ve ilerlemelerini sağlayan unsurların başında ilim gelmektedir. Bunun içindir ki, yüce dinimiz ilme, âlime, öğrenmeye ve öğretmeye büyük önem vermiştir. İlim tahsilini her Müslümana kadın, erkek ayrımı yapmaksızın farz kılmış Kur’an-ı Kerimin ilk emri de oku olmuştur. Efendimize gelen ilk vahiy, mealen şöyledir “Oku yaratan Rabbinin adıyla, O insanı bir kan pıhtısından yarattı. Oku, rabbin nihayetsiz kerem sahibidir ki, O, kalemle yazı yazmayı öğretendir. İnsana bilmediğini O öğretti.” ayetleriyle insanın yaratılışıyla ilgili bilgi vermekle, bilgi ve inanç arasında bağlantı kurulmaktadır. Konumuzla alakalı Allah-u Teala Kur’an-ı Kerim de şöyle buyuruyor “Allah içinizden iman edenlerle, ilme nail olanların derecelerini yükseltir.”  “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?  “Sakın cahillerden olma” Cahillerden yüz çevir” ayetlerinde görülüyor ki cehaletten kurtulmanın tek yolu ilim öğrenmektir. Cehalet karanlıkların en korkuncudur. Bütün huzursuzluklar, felaketler cehaletin sonucudur.” dedi

 Coşkun ayrıca; İslam’ın din âlimleri, dünya âlimleri ayrıcalığı yapmadığının altını çizerek. Bu değerli hazineye sahip olanların bildiklerini mutlaka başkaları ile paylaşmayı emrettiğini kaydetti. “Dünyayı isteyen ilme sarılsın, ahireti isteyen ilme sarılsın, hem dünyayı, hem de ahireti isteyen ilme sarılsın” diyen peygamberin ümmeti olduğumuzu söyleyen Müftü Coşkun,  “Günümüzde de milletlerin gelişmişlik seviyeleri ve kültür düzeyleri; tükettikleri kâğıt miktarı ve basılı kitap sayısıyla ölçülebilmektedir. Hangi millet ilme öğretime önem vermişse keşifler, buluşlar yapmışlar dünyada da bilimin önderi olmuşlardır. Uzak kalanlar ise maalesef gerilemişler çöküntüye uğramışlardır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra derse katılan öğrencilerle tek tek ilgilenen Müftü Coşkun Medrese hocası Molla Vezir Aslan’a verdiği emek ve yaptığı katkı için teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00